Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Pikantny krem z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka w przygotowaniu, smaczna i bardzo zdrowa zupa. Możesz ją zaserwować nawet na przyjęciu czy na romantycznej kolacji.

Pikantny krem z dyni

Składniki:

Pikantny krem z dyni

 

Sposób przygotowania:

Pikantny krem z dyni

ETAP 1:

1. Dynię obrać, usunąć pestki. Ziemniaki obrać, paprykę umyć, oczyścić z nasion i białych błonek. Warzywa pokroić w kostkę, wsypać do garnka.
2. Dodać posiekane chilli i czosnek, zalać bulionem, zagotować. Gotować, aż warzywa będą miękkie.
3. Całość zmiksować, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzać, wymieszać z masłem.
4. Rozlać do talerzy, do każdego włożyć łyżkę śmietany, całość posypać podprażonymi pestkami dyni.

Tagi:

zupa krem zupa