Sposób przygotowania:
Pizza wegetariańska.Drożdże pokruszyć do dużej miski, zalać je ciepłą wodą i dokładnie rozetrzeć. Gdy drożdże się rozpuszczą dodać mąkę, cukier, sól. Wyrobić ciasto. Na koniec dodać mleko i jeszcze raz wymieszać. Uszykować blachę, rozłożyć papier do pieczenia. Ciasto rozłożyć w dwóch miejscach i odstawić na 30min aby wyrosło.
Pieczarki umyć, pokroić w talarki i podsmażyć. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Groszek odsączyć.
Zrobić sos. Połączyć ze sobą keczup, przecier, cukier, sól, majeranek, oregano, słodką paprykę i bazylię.
Spody rozciągnąć i posmarować sos, ułożyć pieczarki, kawałki ogórka, papryki, cebuli oraz groszek. Przyprawić oregano i posypać startym żółtym serem. Piec 30 min w temperaturze 200 stopni.