Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pizzerinki z mozzarellą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowe pizzerki które swobodnie można zabrać ze4 sobą do pracy jako drugie śniadanie. Smaczne również na zimno.

Pizzerinki z mozzarellą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizzerinki z mozzarellą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z mozzarellą i pieczarkami
Mleko wlewamy do rondla, podgrzewamy wkładamy drożdże i rozrabiamy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, zalewamy jeszcze ciepłym mlekiem z drożdżami dodajemy olej i mieszamy całość na jednolite ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 7 części, wałkujemy okrągłe placki, smarujemy je ketchupem i posypujemy oregano i ścieramy ser, na wierzch ścieramy pieczarki. Pieczemy w nagrzanym o 200 stopni piekarniku przez około 15 do 20 minut.
Pizzerinki z mozzarellą i pieczarkami
Etap 1 ze składników przygotowujemy ciasto na pizze
Pizzerinki z mozzarellą i pieczarkami
Etap 2 dzielimy na 7 części i wałkujemy placki
Pizzerinki z mozzarellą i pieczarkami
Etap 3 smarujemy ketchupem i oprószamy oregano
Pizzerinki z mozzarellą i pieczarkami
Etap 4 ścieramy ser i posypujemy startymi pieczarkami - pieczemy

Tagi:

sery ser