patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne placuszki idealne na obiad czy kolację .Robi się je błyskawicznie dzięki sokowirówce. Polecam w 100%.

Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe
Cukinię, marchewkę obieramy. Czosnek obieramy. Przeciskamy przez sokowirówkę (oczywiście możemy trzeć na tarce o grubych oczkach a następnie solimy odstawiamy na kilka minut i odcedzamy z soku).

Sok wylewamy. Zostaje nam suchy miąższ. Przekładamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy,ser żółty tarty oraz mąkę. Dokładnie łącze za pomocą rózgi kuchennej.

Na patelni rozgrzewamy olej.

Za pomocą łyżki nakładam porcję ciasta ( ja kładę 1 łyżka -1 porcja).

Smażę na niewielkim ogniu na rumiano podaję z ulubionymi dodatkami.
Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe
Do miski przekładamy wszystkie składniki .
Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe
Za pomocą rózgi kuchennej łącze składniki.
Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe
Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą łyżki nakładam porcję ciasta.
Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe
Smażę na rumiano z obu stron. Podaję z ulubionymi dodatkami.