Sposób przygotowania:
Placuszki z cukinii
Cukinię nie odbieram tylko mylę i trę na dużych oczkach. Cukinię solę i czekam ok 10 min aż cukinia puści wodę.
Następnie dodaję jaka, mąkę oraz przyprawy. Cebulę drobno siekam i na rozgrzanym oleju lekko przesmażam. Dodaję do masy. Ząbek czosnku przyciskami przez pralkę. Dodaję do masy. Koper drobno sięgam i dodaję do masy. Całość doprawiamy.
Dokładnie mieszam że sobą.
Na rozgrzaną patelnię wylewa olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nabiera porcję ciasta i smażę placki. Placki po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odłączyć z nadmiaru oleju.
Placki podaję z jogurtem naturalnym lub domowym sosem czosnkowym.
Następnie dodaję jaka, mąkę oraz przyprawy. Cebulę drobno siekam i na rozgrzanym oleju lekko przesmażam. Dodaję do masy. Ząbek czosnku przyciskami przez pralkę. Dodaję do masy. Koper drobno sięgam i dodaję do masy. Całość doprawiamy.
Dokładnie mieszam że sobą.
Na rozgrzaną patelnię wylewa olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nabiera porcję ciasta i smażę placki. Placki po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odłączyć z nadmiaru oleju.
Placki podaję z jogurtem naturalnym lub domowym sosem czosnkowym.