gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Placuszki z cukinii i tuńczyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne placuszki z cukinii i tuńczyka w puszce. Proste i szybkie w wykonaniu. Polecam podawać z kapką kwaśniej śmietany.

Placuszki z cukinii i tuńczyka

Składniki:

Placuszki z cukinii i tuńczyka

 

  • 2 średnie cukinia ( około 350- 400 g),
  • 185 g tuńczyka w oleju,
  • 2 jajka,
  • 5 łyżek mąki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka oregano.

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii i tuńczyka
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Jajko rozkłócamy. Dodajemy do cukinii. Tuńczyka odsączamy, dzielimy na małe kawałeczki. Dodajemy do cukinii tuńczyk, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej. Wykładamy łyżką masę tworząc małe placuszki.

Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoto.

Smacznego