Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Podsmażane kopytka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak to czasami bywa, że zostanie coś z obiadu, tym razem kopytka. Totalna improwizacja, ale wyszło bardzo smacznie :)

Podsmażane kopytka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podsmażane kopytka

 

  • kopytka 1 porcja
  • szynka parmeńska 2 plastry
  • podsmażone pieczarki z cebulą 3 łyżki
  • pesto z papryki 1 łyżeczka
  • serek kanapkowy 1 łyżeczka
  • masło klarowane do smażenia
  • parmezan do starcia

Sposób przygotowania:

Podsmażane kopytka
Kopytka podsmażamy na dobrze rozgrzanym maśle klarowanym. 

Kiedy się zarumienią dodajemy szynkę (u mnie parmeńska). 

Dodałam także trochę pieczarek z cebulą. 

Kiedy wszystko ładnie się przesmaży, dodajemy łyżeczkę serka do kanapek, łyżeczkę pesto z papryki, sól, pieprz. 

Wszystko dokładnie mieszamy, chwilę jeszcze podgrzewamy. 

Na koniec ścieramy na wierzch parmezan.
Podsmażane kopytka
Taka oto pozostała ilość kopytek. Nie warto marnować jedzenia, 5 minut, kilka składników i nowe danie gotowe.
Podsmażane kopytka
Kopytka podsmażamy na dobrze rozgrzanym maśle klarowanym.
Podsmażane kopytka
Kiedy wszystko ładnie się przesmaży, dodajemy łyżeczkę serka do kanapek, łyżeczkę pesto z papryki, sól,pieprz.
Podsmażane kopytka
Wszystko dokładnie mieszamy, chwilę jeszcze podgrzewamy. Na koniec ścieramy na wierzch parmesan.

Tagi:

obiad