tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Prażone jabłka migdałowe z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu jabłka prażone z ekstraktem migdałowym i cynamonem, które możemy użyć do naleśników czy ciast.

Prażone jabłka migdałowe z cynamonem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Prażone jabłka migdałowe z cynamonem

Na prażone jabłka

  • 2 łyżki oleju
  • 2 jabłka
  • 2 łyżeczki ekstraktu migdałowego
  • 2 łyżeczki cukru białego
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Prażone jabłka migdałowe z cynamonem
1) W rondelku rozgrzewamy olej.

2) Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach.

3) Potarkowane jabłka przekładamy do rozgrzanego tłuszczu.

4) Do jabłek wsypujemy cukier i mieszamy.

5) Następnie dodajemy cynamon i ponownie mieszamy.

6) Na koniec wlewamy ekstrakt migdałowy, mieszamy i jeszcze przez chwilę trzymamy na ogniu.
Prażone jabłka migdałowe z cynamonem
W rondelku rozgrzewamy olej, a jabłka obieramy.
Prażone jabłka migdałowe z cynamonem
Jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach.
Prażone jabłka migdałowe z cynamonem
Potarkowane jabłka przekładamy do rozgrzanego tłuszczu.
Prażone jabłka migdałowe z cynamonem
Do jabłek wsypujemy cukier biały i mieszamy.
Prażone jabłka migdałowe z cynamonem
Następnie dodajemy cynamon i ponownie mieszamy.

Tagi:

jabłka deser