margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Przecier pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bez konserwantów i sztucznych barwników przecier pomidorowy własnej roboty.Idealny do zupy jak i do sosu.

Przecier pomidorowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Przecier pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowy
Pomidory kroimy na ćwiartki wkładamy do garnka,przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu 30minut. Gdy pomidory puszczą sok zdejmujemy pokrywkę zwiększamy gaz i gotujemy do momentu zredukowania się płynu ok.1godziny.Następnie przekładamy na sitko aby odcedzić resztę soku.Odcedzoną masę przecieramy łyżką tak aby zostały same skórki i pestki.W ten sposób uzyskujemy niewielką bo niewielką ilość własnej roboty przecieru.
Przecier pomidorowy
ćwiartki pomidorów gotujemy do zredukowania soku
Przecier pomidorowy
ugotowane pomidory przetrzeć przez sitko