BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1281]

Przekąska parówkowa w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam bardzo smaczną przekąskę parówkową w cieście francuskim. Przekąskę przygotowuje się szybko, jest prosta w przygotowaniu a przede wszystkim bardzo smaczna.

Przekąska parówkowa w cieście francuskim Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Przekąska parówkowa w cieście francuskim

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie,
  • parówki cienkie 3 szt,
  • ketchup łyżki 3,
  • musztarda łyżki 2,
  • ser żółty 100 - 150 g,
  • Dodatkowo;
  • ketchup do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Przekąska parówkowa w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć parówkę i obciąć na szerokość parówki dodając po 0,5 cm z każdej strony.

Następnie ciasto wysmarować ketchupem wymieszanym z musztardą.

Ser pokroić na pół a następnie w pół plastry.

Ser rozłożyć na cieście razem z parówką.

Zwinąć w rulon, końcówki pozlepiać, a górę lekko ponacinać.

Tak zrobić z wszystkimi parówkami.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 – 30 minut.

Podawać polane ketchupem zaraz po upieczeniu.
Przekąska parówkowa w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozłożyć i obciąć na długość parówki,dodając po 1 cm z każdej strony
Przekąska parówkowa w cieście francuskim
Ciasto posmarować keczupem wymieszanym z musztardą
Przekąska parówkowa w cieście francuskim
Ser przekroić na pół a następnie w pół plastry
Przekąska parówkowa w cieście francuskim
Ser rozłożyć na posmarowanym cieście razem z parówką
Przekąska parówkowa w cieście francuskim
Zwinąć w rulon pozlepiać końcówki i ponacinać górę
Przekąska parówkowa w cieście francuskim
Tak przygotowane parówki pic w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 20 - 30 minut
Przekąska parówkowa w cieście francuskim
Podawać polane keczupem

Tagi:

danie