SUPERPRZEPIS

Przekąska z wędzonego karmazyna

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Przekąska z wędzonego karmazyna Więcej zdjęć (5)

Mini kanapeczki z wędzonego karmazyna i ogórkiem - doprawiona ketchupem.

Składniki:

Przekąska z wędzonego karmazyna

 

  • wędzony karmazyn
  • świeży ogórek
  • mini wafelki kukurydziane ( lub krążki wycięte z pumpernikla lub chleba tostowego )
  • ketchup
  • pomidorki cherry do dekoracji
  • natka pietruszki do dekoracji
  • czarnuszka lub grubo mielony czarny pieprz do dekoracji
  • majonez do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Przekąska z wędzonego karmazyna
Karmazyna obrać dokładnie ze skóry i ości . Podzielić na kawałki. Umyć ogórek , odciąć oba końce . Obieraczką pociąć ogórek na cienkie paski . Mini wafle kukurydziane posmarować ketchupem .Kawałki karmazyna zawijać w paski ogórka i układać na kanapeczki . Dekorować plasterkiem pomidorka cherry , kleksikiem majonezu, listkiem natki pietruszki i odrobiną czarnuszki ( lub grubo zmielonego czarnego pieprzu ). Zrobiłam na wafelkach kukurydzianych ale uważam , że równie smaczne na pumperniklu lub chlebie tostowym z którego wycięto krążki ( kieliszkiem do jajek na miękko ) .
Przekąska z wędzonego karmazyna
Składniki to wędzony karmazyn , pieczywo, ogórek , ketchup, majonez , natka pietruszki , pomidorki i czarnuszka
Przekąska z wędzonego karmazyna
Obrać rybę ze skóry i ości - podzielić na kawałki
Przekąska z wędzonego karmazyna
Ogórek pociąć na paski, pieczywo posmarować ketchupem
Przekąska z wędzonego karmazyna
Kawałki ryby zawijać w paski ogórka - układać na pieczywie - dekorować

Tagi:

chleb karmazyn