Sposób przygotowania:
Przekąska z wędzonego karmazyna
Karmazyna obrać dokładnie ze skóry i ości . Podzielić na kawałki. Umyć ogórek , odciąć oba końce . Obieraczką pociąć ogórek na cienkie paski . Mini wafle kukurydziane posmarować ketchupem .Kawałki karmazyna zawijać w paski ogórka i układać na kanapeczki . Dekorować plasterkiem pomidorka cherry , kleksikiem majonezu, listkiem natki pietruszki i odrobiną czarnuszki ( lub grubo zmielonego czarnego pieprzu ). Zrobiłam na wafelkach kukurydzianych ale uważam , że równie smaczne na pumperniklu lub chlebie tostowym z którego wycięto krążki ( kieliszkiem do jajek na miękko ) .
Tit
Babciagramolka
Dziękuję .To takie sztuczki , żeby Mama coś zjadła - jak bym dała kawałek chleba i ryby to by podziubała a tak samo się sięga po nie ręką . No i cenowo jak by traktować je jako przekąski dla większej ilości osób są pociągające .Ogórek- 1 mała wędzona ryba , pieczywo ( wszystko jedno jakie , trochę ketchupu i majonezu ( a to przecież zawsze w domu jest ) - za 10 zł można opękać stos przekąsek dla 4-6 osób.
darmiona