Biszkopt z mascarpone, bitą śmietaną, budyniem – pomysłów na ciasto z kremem jest sporo. Każdy z nich znakomicie się sprawdzi na specjalne okazje. Co więcej – nie musisz się ograniczać do samego kremu. Dodaj ulubione owoce, np. truskawki albo sięgnij po dżem, galaretkę lub czekoladę. Będziesz w szoku, jak te połączenie Cię zachwyci! Jednak tym, co podbije Twoje kubki smakowe jest biszkopt czekoladowy z kremem – z pewnością mu się nie oprzesz. Sprawdź, jak przygotować w domu pyszne ciasta z kremem!
Biszkopt z kremem budyniowym

Biszkopt z kremem budyniowym

Krem budyniowy do biszkoptu robi się bardzo łatwo. Wystarczy ugotowany budyń, odrobina masła i mikser. Masło uciera się na gładki puch a następnie łączy z puddingiem. Gotową masę można wykorzystać do biszkoptu z kremem karpatkowym lub zwykłego tortu. Wypróbuj różne warianty smakowe – czekoladowe, toffi lub owocowe. Każdy będzie pasował z nieco innymi dodatkami, które świetnie wzbogacą smak ciasta. A co najlepsze – przygotowanie takiego ciasta zajmuje naprawdę niewiele czasu. Dlatego gdy zaskoczą Cię goście – sięgnij po biszkopt z budyniem!

Biszkopt z bitą śmietaną

Biszkopt z bitą śmietaną

Bita śmietana to nieodzowny dodatek do deserów i ciast. Świetnie sprawdza się w tortach, jabłecznikach czy nawet kruchych ciastach. Najlepiej jednak pasuje do puszystych ciast ucieranych. Wypróbuj przepisów na biszkopt z jabłkami, truskawkami lub malinami z dodatkiem bitej śmietany. Takie wypieki są proste do zrobienia. Wystarczy upieczony biszkopt, ulubione owoce i dobrze ubita śmietana. Jeśli masz to pod ręką – zrobienie śmietankowego specjału nie zajmie Ci więcej niż 10 minut!

Biszkopt z kremem i galaretką

Biszkopt z kremem i galaretką

Znudziły Ci się zwykłe ciasta z kremem? W takim razie sięgnij po biszkopt z bitą śmietaną i galaretką. Te ciasto możesz zrobić błyskawicznie. Wystarczy upieczony spód, galaretka w ulubionym smaku i ubita śmietanka. Całość łączymy według własnego widzimisię. W ten sposób możesz stworzyć zarówno ciasto podobne do tarty, jak i pyszny tort. Co najlepsze – masa do biszkoptu z galaretką to nic innego jak bita śmietana – zrobiona samodzielnie lub ta w spreyu. Sprawdź, jakie to proste!

Biszkopt z masą krówkową

Biszkopt z masą krówkową

Masa krówkowa powstaje w wyniku ugotowania skondensowanego mleka. Można ją zrobić samodzielnie lub kupić gotową. Świetnie się sprawdza do andrutów i ciast kruchych. Warto także sięgnąć po przepisy na ciasta ucierane. Biszkopt z bitą śmietaną i masą krówkową to prawdziwy strzał w dziesiątkę na domowe imprezy. Taki wypiek możesz dodatkowo wzbogacić prażonym słonecznikiem, pestkami z dyni lub orzechami. A jeśli nie boisz się przesłodzenia – zrób cały tort z kremem krówkowym, który z pewnością zasmakuje dzieciom!

Znaleźliśmy 332 przepisów w kategorii Biszkopt z kremem

Ciasto- Budyniowiec

Ciasto- Budyniowiec

aga-25 aga-25

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: