Klasyczna włoska grzanka jest posmarowana roztartym czosnkiem i skropiona oliwą z oliwek. Częściej jednak podaje się bruschettę z pomidorami lub z mozzarellą, która przypomina kanapkę na ciepło. Pomidory należy wcześniej sparzyć i obrać ze skórki, a następnie posiekać i wymieszać z ziołami – bazylią, czarnym pieprzem i odrobiną soli. W bogatszych wersjach dodaje się również inne składniki, np. czarne lub zielone oliwki, cebulę czy wędliny. Bruschetta najlepiej smakuje podawana jeszcze na gorąco. Może być doskonałą przekąską, ale także dodatkiem do zupy.

Znaleźliśmy 91 przepisów w kategorii Bruschetta

Włoska bruschetta

Włoska bruschetta

Nati00 Nati00

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Wiosenna bruschetta

Wiosenna bruschetta

cris cris
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Grzanki z pieczarkami

Grzanki z pieczarkami

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: