Comber z sarny to delikatne mięso z części lędźwiowej zwierzęcia. Mięso jest trudne do przygotowania, jednak efekt jest wart pracy. Aby wydobyć najlepszy aromat, należy dusić comber na małym ogniu. Sarnina jest najbardziej soczysta z mięs zwierząt łownych, ma delikatny i lekko słodki smak. Potrawy z sarny świetnie łączą się z owocami, takimi jak rodzynki i śliwki. Dobrym pomysłem na dania z sarny jest comber z sarny po kapitańsku lub rycersku. Mięso z sarny ma wysoką zawartość białka i niski poziom tłuszczu.
Udziec z sarny

Udziec z sarny

Udziec z sarny z piekarnika jest najsmaczniejszy, kiedy przed pieczeniem długo leży w marynacie. Marynatę do sarny, np. z jałowcem, pieprzem, czosnkiem, rozmarynem i goździkami, można zalać octem winnym albo czerwonym winem. Nadaje ona mięsu aromatu i nadaje soczystości. Serwując je, warto pamiętać o dodatkach. Do udźca z sarny pasują zwłaszcza warzywa bulwiaste – ziemniaki, marchew, seler i pietruszka, które najlepiej jest włożyć wraz z mięsem do piekarnika.

Comber z jelenia

Comber z jelenia

Comber z jelenia to delikatne mięso z części lędźwiowej. Mięso jest trudne do przygotowania, jednak efekt jest wart pracy. Najlepiej smakuje nasmarowany gorącym masłem, pieprzem i czosnkiem. Wykorzystuje się go do potraw pieczonych, duszonych i smażonych. Ciekawe potrawy z jelenia to comber z jelenia z puree i chuntey'em z cebuli lub z grzybami i kaszą jaglaną. Mięso jest mocno ukrwione i ma niską zawartość cholesterolu. Dania z jelenia mają też większą zawartość minerałów niż inne gatunki mięsa.

Comber jagnięcy

Comber jagnięcy

Comber jagnięcy to mięso owcy lub barana pozyskiwane z okolicy lędźwiowo-krzyżowej zwierzęcia. Można je piec, smażyć, dusić oraz grillować. Najczęściej przygotowywane dania z mięsa to pieczone żeberka jagnięce oraz kotleciki z kością. Comber jagnięcy doprawia się rozmarynem, chili, pieprzem oraz czosnkiem. Danie dobrze smakuje podane z sosem balsamicznym lubi miętowym. Dodatkiem do mięsa mogą być ziemniaki tłuczone, pieczone albo gotowane w całości, buraki na ciepło i smażone warzywa.

Comber z królika

Comber z królika

Comber z królika to delikatne mięso z części lędźwiowej. Mięso jest trudne do przygotowania, jednak efekt jest wart pracy. Najlepiej smakuje nasmarowany gorącym masłem, olejem balsamicznym i solą. Wykorzystuje się go do potraw pieczonych, duszonych i smażonych. Dobrym pomysłem jest comber z królika pieczony w śmietanie lub comber z królika duszony z suszonymi śliwkami. Mięso z królika ma 90% przyswajalność białka oraz bardzo małą zawartość tłuszczu. Obecny w nim kwas linolenowy zmniejsza ryzyko chorób serca i miażdżycy.

Comber

Comber

Comber to fragment półtuszy z części lędźwiowej grzbietu. Najczęściej pochodzi ze zwierząt takich jak królik, owca (dodatkowo jagnięcina) i sarna. Nadaje się idealnie do dań duszonych, smażonych, pieczonych i grillowanych. Comber jest delikatny i soczysty w smaku. Zawiera pełnowartościowe białko zwierzęce oraz witaminy grup A i B. Najlepiej smakuje marynowany w czerwonym winie, mleku i oliwie z oliwek.

Sarna

Sarna

Sarna ma bardzo soczyste, miękkie i zdrowe mięso. Sarnina należy do dziczyzny i przed jedzeniem musi być dokładnie przebadana. Mięso można przygotować w marynacie z czerwonego wina, a następnie zapiec lub udusić. Z łopatki warto zrobić pyszny gulasz, do którego dodaje się boczek, cebulę, marchewkę, seler oraz suszone pomidory. Smak nadadzą również przyprawy: jałowiec, tymianek, cynamon, rozmaryn oraz żurawina. Z sarniny przygotowuje się także pasztet.

Comber z sarny

Comber z sarny

Comber z sarny to delikatne mięso z części lędźwiowej zwierzęcia. Mięso jest trudne do przygotowania, jednak efekt jest wart pracy. Aby wydobyć najlepszy aromat, należy dusić comber na małym ogniu. Sarnina jest najbardziej soczysta z mięs zwierząt łownych, ma delikatny i lekko słodki smak. Potrawy z sarny świetnie łączą się z owocami, takimi jak rodzynki i śliwki. Dobrym pomysłem na dania z sarny jest comber z sarny po kapitańsku lub rycersku. Mięso z sarny ma wysoką zawartość białka i niski poziom tłuszczu.

Comber jagnięcy

Comber jagnięcy

Comber jagnięcy to delikatne mięso trudne do przygotowania, jednak efekt jest wart pracy. Aby mięso nabrało najlepszego aromatu, należy je dokładnie obsmażyć i zrumienić, a następnie wstawić do piekarnika na pół godziny. Dobrym pomysłem jest kotlet jagnięcy na puree z batatów lub comber jagnięcy pieczony z czerwoną cebulą i rozmarynem. Mięso jagnięce jest jednym z najzdrowszych mięs dostępnych w sklepach. Mięso zawiera kwasy orotowe, które spowalniają proces starzenia oraz witaminy z grupy B, działające antynowotworowo.

Znaleźliśmy 3 przepisów w kategorii Comber z sarny

Comber sarni

Comber sarni

cherry cherry

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Comber sarni.

Comber sarni.

krystel krystel

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

comber sarni

comber sarni

mięsko mięsko

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: