Farfalle to włoska nazwa jednego z rodzajów makaronu, który ma charakterystyczny kształt kokardek. Makaron wywodzi się z tradycyjnej kuchni włoskiej i jest wykorzystywany do przygotowywania rozmaitych potraw, np. dań w mięsnych i serowych sosach czy jako dodatek do pożywnych sałatek. Jedną z propozycji pysznego obiadu jest makaron farfalle z piersią z kurczaka i brokułami w wyśmienitym sosie z serka topionego i żółtego. Kokardki doskonale smakują z wędzonym łososiem bądź podane z klopsikami.

Znaleźliśmy 50 przepisów w kategorii Farfalle

Farfalle po diabelsku

Farfalle po diabelsku

2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Farfalle ze słodką kapustą

Farfalle ze słodką kapustą

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Farfalle z botwinką

Farfalle z botwinką

anemon anemon
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Farfalle z klopsikami

Farfalle z klopsikami

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Farfalle z owocami

Farfalle z owocami

Mysiunia Mysiunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: