Sezon na aronię trwa od połowy sierpnia do września. Lekko cierpkie owoce mrozi się przez dobę w zamrażalniku, aby straciły goryczkę. Do przygotowania konfitury z aronii używa się jedynie dojrzałych owoców, które chronią m.in. przed nadciśnieniem i chorobami oczu. Smaży się je kilka godzin na patelni z dużą ilością cukru. Są wspaniałym dodatkiem zarówno do deserów, jak i serów, wędlin i pieczonych mięs.

Polecane przepisy do kategorii Konfitura z aronii

Znaleźliśmy 15 przepisów w kategorii Konfitura z aronii

Konfitura z aronii

Konfitura z aronii

kiwi kiwi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitura z aronii 2

Konfitura z aronii 2

goofy9 goofy9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitura z aronii

Konfitura z aronii

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitura z aronii 4

Konfitura z aronii 4

jaNina jaNina

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitura z aronii i śliwek

Konfitura z aronii i śliwek

1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitura z aronii

Konfitura z aronii

jaga85 jaga85

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: