Maliny źle znoszą okres suszy i upały. Zbiera się je od lipca do września. Występują w barwach od białej, poprzez żółtą przez intensywnie różową, do nawet czarnej i przypominają nieco jeżyny. Wielkością mogą dorównywać śliwkom. Do konfitury z malin nie trzeba dodawać zbyt dużo cukru ani żadnego środka żelującego. Są pysznym dodatkiem do śniadaniowych tostów, bagietek, słodkich bułeczek, tortów oraz naleśników.

Polecane przepisy do kategorii Konfitura z malin

Znaleźliśmy 15 przepisów w kategorii Konfitura z malin

Konfitura malinowa

Konfitura malinowa

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitury z malin

Konfitury z malin

jagienka jagienka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitura z malin

Konfitura z malin

Leo Leo

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitura z malin.

Konfitura z malin.

lipka02 lipka02

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: