Do przygotowania koreczków śledziowych wykorzystuje się solone płaty śledziowe, białą cebulę, kiszone ogórki, czerwoną paprykę, ocet, wodę, cukier i przyprawy (sól, gorczyca, ziarna ziela angielskiego, liść laurowy). Pierwszym krokiem jest przygotowanie zalewy, którą gotuje się około 5 minut. Śledzie namacza się w wodzie, odsącza i nadziewa (ogórek, papryka, cebula). Całość zawija się na kształt koreczków i spina za pomocą wykałaczki. Przygotowane koreczki umieszcza się w zalewie i odstawia do lodówki.

Znaleźliśmy 26 przepisów w kategorii Koreczki śledziowe

koreczki śledziowe

koreczki śledziowe

Mati13 Mati13

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Koreczki śledziowe

Koreczki śledziowe

pioge7 pioge7
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Koreczki śledziowe

Koreczki śledziowe

gosia56 gosia56
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Koreczki śledziowe

Koreczki śledziowe

mysza75 mysza75
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: