Krem maślany to najprostszy rodzaj masy do przekładania ciast, który kojarzy się z dzieciństwem w czasach PRL-u. Do jego przygotowania wystarczą jajko, cukier, masło oraz – opcjonalnie – cukier waniliowy i kakao (w wersji czekoladowej). Można wykorzystać krem maślany do dekoracji tortu, babeczek i muffinek. Nadaje się zwłaszcza jako baza pod masę cukrową (czyli lukier plastyczny). Nie tylko sprawia, że dekoracja bardzo dobrze się trzyma, lecz także wzbogaca smak deseru.

Znaleźliśmy 19 przepisów w kategorii Krem maślany

Krem maślany

Krem maślany

Joanna19 Joanna19

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

krem maślany

krem maślany

aginaa aginaa
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tort jubileuszowy

Tort jubileuszowy

Kniejson Kniejson
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: