Filet z kurczaka w cieście francuskim można przygotować z nadzieniem. Farsz robi się z pieczarek, cebuli, papryki i żółtego sera lub szpinaku z serem fetą i czosnkiem. Nafaszerowane i lekko podsmażone piersi z kurczaka obtacza się w gotowym cieście francuskim posmarowanym żółtkiem jajka. Całość piecze się w piekarniku, aż ciasto zarumieni się na złoty kolor. Mięso można podawać z ryżem, kaszą, frytkami lub sałatką ze świeżych warzyw, np. z sałaty, pomidorów, ogórków, cebuli i papryki.
Filet z kurczaka w cieście francuskim

Filet z kurczaka w cieście francuskim

Filet z kurczaka w cieście francuskim będzie bardzo eleganckim pomysłem na przystawkę lub danie główne. Można zawinąć go w nie w całości, upiec i podawać z żurawiną. Jeśli natomiast mięso pokroimy i razem z warzywami przesmażymy na patelni, wtedy z powstałego farszu możemy przygotować na przykład pieczone pierogi . W Każdym przypadku filet z kurczaka w cieście będzie smakował wybornie.

Znaleźliśmy 24 przepisów w kategorii Kurczak w cieście francuskim