Zalewę octową do maślaków marynowanych przygotowuje się z wody, czosnku, cukru oraz soli. Grzyby doprawia się także zielem angielskim, liśćmi laurowymi i czarnym pieprzem. Do marynaty można dodać także białą gorczycę, marchewkę i cebulę. Przyrządzając tę potrawę, należy oczyścić grzyby, po czym wrzucić je do wrzącej wody, następnie zalać je przygotowaną marynatą. Maślaki w zalewie to idealny dodatek do mięs lub wędlin.
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Zalewę do grzybów marynowanych przyrządza się na bazie octu i wody oraz doprawia solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do marynaty należy także dodać ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę. Interesujący smak mają grzyby marynowane na słodko z dużą ilością cukru i cebulą. Kolejną przekąską przyrządzaną np. z maślaków są kiszone grzyby, do których używa się m.in. soli oraz oleju.

Polecane przepisy do kategorii Maślaki marynowane

Znaleźliśmy 8 przepisów w kategorii Maślaki marynowane

Maślaki marynowane

Maślaki marynowane

goofy9 goofy9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Maślaki w zalewie

Maślaki w zalewie

pycia9 pycia9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Marynowane maślaki

Marynowane maślaki

zewa zewa
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: