Pilaw to tradycyjne danie kuchni arabskiej. Sporządza się je z ryżu lub kaszy bulgur, z dodatkiem warzyw, mięsa (baraniny, drobiu lub ryb) oraz przypraw. Pilaw to także specjalna technika gotowania ryżu. Uniemożliwia sklejanie się jego ziarenek. Do przygotowania klasycznego pilawu potrzeba mięsa baraniego, ryżu, oleju jadalnego, cebuli, marchwi, pomidorów, jabłka, mielonej papryki, pieprzu i soli. Potrawy przed podaniem nie należy mieszać.

Znaleźliśmy 59 przepisów w kategorii Pilaw

Złoty pilaw

Złoty pilaw

Babciagramolka Babciagramolka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szafranowy pilaw z kurczaka

Szafranowy pilaw z kurczaka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw z wołowiną

Pilaw z wołowiną

goofy9 goofy9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw z ryżu

Pilaw z ryżu

Persik Persik

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw z pęczaku

Pilaw z pęczaku

Natala1210 Natala1210

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw z kurczakiem.

Pilaw z kurczakiem.

Koper Koper

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw z grzybami

Pilaw z grzybami

2milutka 2milutka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw wg Smakowita88

Pilaw wg Smakowita88

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw uzbecki

Pilaw uzbecki

mariwanna mariwanna

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pilaw Trynidadzki

Pilaw Trynidadzki

Shizunia Shizunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: