Stefanka ma łagodny miodowy smak. Można przygotować ją w wersji bez pieczenia, układając pomiędzy warstwami masy z kaszy manny herbatniki lub podłużne ciasteczka biszkoptowe. Ciasto najlepiej smakuje polane polewą czekoladową przygotowaną z mleka, masła, cukru pudru i kakao. Smacznym wariantem klasycznej miodowej stefanki jest stefanka serowa – przełożona masą z twarogu oraz stefanka budyniowa. 

Polecane przepisy do kategorii Stefanka

Znaleźliśmy 41 przepisów w kategorii Stefanka

Stefanka Bogusi

Stefanka Bogusi

bogusia82 bogusia82

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

tomek tomek
9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szybka stefanka

Szybka stefanka

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasto "Stefanka"

Ciasto "Stefanka"

MałaMi89 MałaMi89

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka inaczej

Stefanka inaczej

IwonaM IwonaM

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Prosta stefanka

Prosta stefanka

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

misia53 misia53

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

Dominika1991 Dominika1991
5

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

byku byku
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

jagienka jagienka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka z serem

Stefanka z serem

jagienka jagienka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

stefanka

stefanka

AguchaZ AguchaZ

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: