Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Bezowe tiramisu

Bezowe tiramisu

Koper Koper

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasto tiramisu

Ciasto tiramisu

mani3k mani3k
9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasto Tiramisu.

Ciasto Tiramisu.

madi356 madi356

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Cytrynowe tiramisu

Cytrynowe tiramisu

allice allice

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: