Znaleziono: 1212 w dziale przepisy

Szukano: bakłażan

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym

Bakłażan to warzywo, które można przygotować na wiele sposobów. Pieczony, grillowany, smażony – zawsze smakuje znakomicie. Jedną z opcji jest bakłażan nadziewany mięsem mielonym. Ta propozycja świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezy. Ta potrawa jest szybka i prosta w przygotowaniu. Dlatego jeśli nie masz pomysłu na obiad lub przystawkę na gorąco – sięgnij po przepisy na bakłażana nadziewanego mięsem – wołowym, wieprzowym lub drobiowym.

Bakłażan faszerowany warzywami

Bakłażan faszerowany warzywami

Masz ochotę na bakłażana nadziewanego w wersji wegetariańskiej? Wystarczy, że farsz mięsny zamienisz na ten z gotowanych lub konserwowych warzyw. Całość wystarczy połączyć z kaszą lub wybranym gęstym sosem. Świetnie do tego celu sprawdzi się beszamel. Bakłażana nadziewanego warzywami wystarczy zapiec w 180 st. C przez ok. 20-30 minut, by cieszyć się pysznym obiadem. Użyj do tej potrawy ulubione składniki i zachwyć się jego smakiem. Szczególnie, że całe danie zrobisz naprawdę błyskawicznie!

Zupa letnia 2

Zupa letnia 2

oliwkowa oliwkowa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Zupa bakłażanowa

Zupa bakłażanowa

pinecha pinecha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: