tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Przeplatane kabanosy z chorizo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kabanosy zawinięte w cieście francuskim z chorizo, serem salami z czarnym pieprzem i chilli, sosem arrabbiata i chilli ze świeżym koperkiem.

Przeplatane kabanosy z chorizo Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Przeplatane kabanosy z chorizo

Na przeplatane kabanosy z chorizo

  • 150 g ciasta francuskiego
  • 6 plastrów sera salami z czarnym pieprzem i chilli
  • 1 łyżeczka sosu chilli czosnkowego
  • 4 kabanosy wieprzowe
  • 2 łyżki sosu arrabbiata
  • 6 plastrów chorizo
  • koperek

Sposób przygotowania:

Przeplatane kabanosy z chorizo
1) Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe połowy.

2) Każdą połowę smarujemy sosem arrabbiata.

3) Na sosie układamy po 3 plasterki sera salami i po 3 plasterki chorizo.

4) Następnie kładziemy po dwa kabanosy.

5) Fasolę czerwoną odsączamy i układamy na kabanosach i nacinamy boki ciasta - tak, jak na zdjęciu.

6) Zawijamy tak jak na zdjęciu i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
Przeplatane kabanosy z chorizo
Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe połowy i smarujemy sosem arrabbiata.
Przeplatane kabanosy z chorizo
Następnie na sosie układamy plasterki sera salami.
Przeplatane kabanosy z chorizo
Na serze salami układamy plasterki chorizo.
Przeplatane kabanosy z chorizo
Na serze salami i chorizo kładziemy po dwa kabanosy.
Przeplatane kabanosy z chorizo
Fasolę czerwoną odsączamy i układamy na kabanosach.
Przeplatane kabanosy z chorizo
Ciasto francuskie zawijamy tak jak na zdjęciu.
Przeplatane kabanosy z chorizo
Świeży koperek siekamy i posypujemy nim ciasto francuskie.

Tagi:

przystawka