Tit

Tit

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 820]

Pstrąg po portugalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryby ugotować razem z włoszczyzną. Następnie rybę wyjąć z wywaru i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni podsmażyć na ol

Pstrąg po portugalsku

Składniki:

Pstrąg po portugalsku

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg po portugalsku
Ryby ugotować razem z włoszczyzną. Następnie rybę wyjąć z wywaru i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni podsmażyć na oliwie drobno pokrojony czosnek i cebulę. Gdy będą szkliste, dorzucić obrane i pokrojone w kostkę pomidory, dolać wino. Dusić wszystko razem, aż składniki połączą się. Aby sos był gładszy i bardziej jednolity, można go zmiksować. Gotowym sosem zalać pstrągi i wstawić je do piekarnika na 10 minut, by aromat sosu przeniknął do ryby. Podawać gorące.

Tagi:

pstrąg