Niki22

Niki22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 41]

Pulpeciki cherry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z zewnątrz przypominają małe klopsik nabite na wykałaczkę w środku jednak kryje się słodki pomidorek cherry.

Pulpeciki cherry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulpeciki cherry

 

  • mięso mielone wieprzowe 250 gram
  • jaja 1 sztuka
  • bułka 1 sztuka
  • natka pietruszki 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • pomidorki koktajlowe 250 gram
  • czosnek 2 ząbki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Pulpeciki cherry
Wykonanie: 1 Na samym początku kajzerkę namoczyć należy w mleku lub wodzie, kiedy będzie już namoknięta dokładnie odsączyć. Mięso mielone wraz z jajkiem, bułką, natką pietruszki, rozgniecionym czosnkiem i paprykami w proszku wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 2. Pomidorki opłukać. Z masy formować małe placuszki w środek włożyć pomidorka i obkleić go dokładnie mięsem. Następnie wrzucać do gotującej się wody. Gotować około 4 min. Mięso jest bardzo delikatnie więc aby zapobiec rozpadaniu kuleczek można zawinąć je w folię spożywczą. 3. Pulpeciki po gotowaniu odcedzić i wrzucić na patelnię bez tłuszczu by ładnie się przyrumieniły (przykryć pokrywką). Przed podaniem wbić wykałaczki. Podawać same lub z ulubionymi dipami. (polecam czosnkowy :)) Smacznego :)
Pulpeciki cherry
Wszystkie składniki potrzebne do masy mięsnej.
Pulpeciki cherry
Dokładnie
Pulpeciki cherry
Oklejanie pomidorków cherry masą mięsną

Tagi:

mięso