WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 605]

Puree ziemniaczane z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pure ziemniaczane z groszkiem konserwowym i koperkiem to idealny dodatek do drugiego dania mięsnego. Ma bardzo ładny kolor i pyszny smak.

Puree ziemniaczane z groszkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree ziemniaczane z groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane z groszkiem

ETAP 1:

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane ziemniaki osolić i utłuc. Dodać posiekany koperek, masło i resztę śmietanki i jeszcze raz utłuc.

Groszek konserwowy odcedzić i zblendować z 2 łyżkami śmietany na pure. Groszek przełożyć do ziemniaków.

Doprawić pieprzem i w razie konieczności jeszcze solą i dokładnie wymieszać. Nakładać łyżką do lodów na talerze. Podawać do mięsa.

Pure ziemniaczane z groszkiem
Pure ziemniaczane z groszkiem po wymieszaniu w garnku
Pure ziemniaczane z groszkiem
Ziemniaki po ugotowaniu po dodaniu koperku masła i śmietanki
Pure ziemniaczane z groszkiem
Groszek konserwowy zblendowany na pure ze śmietanką
Pure ziemniaczane z groszkiem
Ziemniaki po obraniu i zalaniu wodą przed ugotowaniem