WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 927]

Quesadilla z mielonymi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Quesadilla czyli placki tortilli przełożone żółtym serem, kotletami mielonymi i warzywami: papryką konserwową i pomidorem.

Quesadilla z mielonymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Quesadilla z mielonymi

 

  • 2 placki tortilli
  • ok. 200g sera żółtego
  • 2-3 kotlety mielone (zależy od wielkości)
  • ketchup pikantny
  • pomidor
  • 2 kawałki papryki konserwowej
  • rzeżucha
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Quesadilla z mielonymi

ETAP 1:

Kotlety mielone rozdrobnić widelcem. Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

Placek tortilli ułożyć na talerzu. Posypać równomiernie połową sera. Posmarować cienko ketchupem. Rozłożyć rozdrobnione kotlety. Ułożyć plasterki pomidora. Doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekaną rzeżuchą. Paprykę konserwową pokroić w kostkę i posypać placek. Rozłożyć resztę sera. Przykryć drugim plackiem tortilli i docisnąć.

Tortillę można podgrzać najpierw w mikrofali żeby się zagrzałam w środku a następnie przełożyć na patelnię i obsmażyć z obu stron na złoty kolor.

Przed podaniem pokroić jak pizzę.

Jeść na gorąco.

Quesadilla z mielonymi
pojedyńczy kawałek quesadilli z mielonymi
Quesadilla z mielonymi
Quesadilla z mielonymi w trakcie obsmażania na patelni
Quesadilla z mielonymi
Quesadilla z mielonymi po złożeniu przed obsmażeniem
Quesadilla z mielonymi
Tortilla z nałożonymi wszystkimi warstwami farszu przed przykryciem drugim plackiem