WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 830]

Quesadilla z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na pyszną przekąskę lub anie główne. Sposób na wykorzystanie pieczonej wędliny która np. została ze świąt.

Quesadilla z wieprzowiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Quesadilla z wieprzowiną

 

  • 2 tortille pełnoziarniste
  • ok. 150g startego sera żółtego np. gouda
  • kilka plastrów pieczonej karkówki, szynki lub schabu
  • 2-3 liście sałaty masłowej
  • ok. 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Quesadilla z wieprzowiną

ETAP 1:

Placek tortilli ułożyć na talerzu. Posypać go połową startego żółtego sera. Na to ułożyć plastry wieprzowiny. Mięso posmarować sosem czosnkowym. Posypać posiekaną rzeżuchą. Poukładać porwane na kawałki listki sałaty. Doprawić solą i pieprzem. Rozłożyć kukurydzę.

Ułożyć drugą warstwę żółtego sera startego na tarce i przykryć drugim plackiem tortilli. docisnąć żeby się trochę skleiło. Quesadillę przełożyć na patelnię najlepiej grillową i smażyć bez tłuszczu z każdej strony do zrumienienia placków i roztopienia sera. Zsunąć na talerz i pokroić jak pizzę.

Quesadilla z wieprzowiną
Quesadilla po przygotowaniu przed usmażeniem
Quesadilla z wieprzowiną
Quesadilla podczas przypiekania na patelni grillowej
Quesadilla z wieprzowiną
Quesadilla w trakcie przygotowywania po nałożeniu farszu

Tagi:

danie