zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2373]

Remanentówka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Super sałatka z resztek w lodówce, znowu z mieszanką meksykańską. Ale co tam, niech będzie.

Remanentówka

Składniki:

Remanentówka

 

 

  • 1 udko wędzone
  • 1 podudzie borowikowo ziołowe
  • 1 mieszanka meksykańska ze słoika
  • 7 ogórków konserwowych
  • 1 łyżka pikantnego sosu musztardowego
  • 2 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
  • 2 łyżki majonezu kieleckiego
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1 pęczek szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Remanentówka
Mieszankę odcedzić z zalewy.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Szczypiorek umyć, osuszyć, pokroić.
Udko i podudzie oddzielić od kości, pokroić w kostkę i wszystkie składniki wrzucić do miski.
Dodać sól i pieprz, majonez, sos musztardowy i jogurt i wymieszać.
W razie konieczności jeszcze doprawić solą i pieprzem.