Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Rigatoni trochę po bolońsku z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie szybkie i łatwe w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne. Polecam wszystkim, a w szczególności zabieganym :)

Rigatoni trochę po bolońsku z orzechami włoskimi

Składniki:

Rigatoni trochę po bolońsku z orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Rigatoni trochę po bolońsku z orzechami włoskimi
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu al dente. Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy pomidory z puszki, sól, pieprz. 

W garnku łączymy makaron z sosem, dodajemy pokrojony żółty ser, gotowaną szynkę i orzechy. 

Na koniec dodajemy ulubioną zieleninę, u mnie kubańskie oregano i bazylia, ścieramy na wierzch parmezan.