Rolada drobiowa

  • Przyjaciółka
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Rolada drobiowa

Rolada z indyka faszerowana jabłkami to świetny pomysł na obiad. Soczyste i pełne aromatu danie na pewno zasmakuje wszystkim domownikom!

Składniki:

Rolada drobiowa

 

  • 1 kg piersi z indyka
  • 3 czerwone jabłka
  • 10 dag żółtego sera
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa
1. Pierś indyka rozetnij w miarę możliwości na równy płat mięsa, oprósz solą i pieprzem, zetrzyj ser.

2. Jabłka umyj, pokrój na ósemki i wytnij gniazda nasienne, ułóż je na mięsie, posyp majerankiem i tartym serem, indyka zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.

3. Powstałą roladę włóż w foliowy rękaw do pieczenia, podlej odrobiną oleju i wody i zawiąż końce.

4. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz godzinę w temp. 180 st. C.