eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1534]

Rolada serowa Eli 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszna przekąska na przyjęcia.

Rolada serowa Eli 2

Składniki:

Rolada serowa Eli 2

 

  • 80 dkg sera żółtego(podłużny,płaski kawałek)
  • 20 dkg szynki w plasterkach
  • 1 mała cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 kostki(po 10 dkg)serka topionego paprykowego
  • sól,pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Rolada serowa Eli 2
Ser włożyć do woreczka do pieczenia,szczelnie zamknąć(wypuścić całe powietrze),włożyć do gorącej wody(nie gotować) i zostawić tak długo,aż cały ser będzie miękki.Posiekaną drobno szynkę,paprykę i cebulę przesmażyć na odrobinie oleju,przyprawić solą i pieprzem.Do ciepłego farszu dodać pokrojone serki i dokładnie wymieszać.Miękki żółty ser wyjąć z worka i rozwałkować na duży prostokąt,nie za cienki.Posmarować farszem.Zostawić wzdłuż górnego,dłuższego brzegu pasek 2 cm bez farszu.Roladę zwijać dość ciasno od dłuższego brzegu.Owinąć folią spożywczą i po wystudzeniu przechowywać w lodówce.Podawać z lodówki pokrojoną w plastry.Smacznego!