zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 700]

Rolada serowa wytrawna

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolada dobra na ciepło i na zimno. Dodatki można zmieniać wg własnego smaku. Na przystawkę idealna. Polecam.

Rolada serowa wytrawna

Składniki:

Rolada serowa wytrawna

rolada

  • 4 jajka ,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku ,
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta proszku do pieczenia
  • ser żółty 300 g,

dodatki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • szpinak mrożony ( 1 opakowanie)
  • pomidory suszone w oleju

Sposób przygotowania:

Rolada serowa wytrawna

ETAP 1:

Ubiajmy białka z solą, dodajemy żółtka, majonez, mąkę,proszek
do pieczenia, troszkę pieprzu mielonego( cały czas miksując) na koniec starty ser, mieszamy całość.

ETAP 2:

Masę wylewamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia
(blaszka na wielkość piekarnika)

Pieczemy 15 -20 minut 180 st.C

ETAP 3:

Szpinak przekładamy na patelnię, podsmażamy na maśle, przyprawiamy do smaku ( sól i pieprz)

ETAP 4:

Upieczoną ( nie studzimy!) obracamy na blat, czy deskę, ściągamy papier i na gorące ciasto wykładamy przygotowany szpinak, na szpinak pokrojone w plastry filety, i 2 lub 3
rzędy pomidorów suszonych.

Całość zwinąć w roladę i piec w piekarniku 25-30 minut 180 st.C