Sposób przygotowania:
Rolada z indyka z pieczarkamiETAP 1:
1. Z mięsa usuwamy wystające części, kroimy wzdłuż, ale nie do końca i rozbijamy tak żeby powstał nam prostokąt. Doprawiamy solą.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz sola.
ETAP 2:
3. Gotowy farsz rozkładamy na mięsie. Mięso zwijamy w roladę, owijamy boczkiem oraz folią aluminiową i pieczemy 35 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby boczek się zarumienił.
Po upieczeniu mięso kroimy w grubsze plastry i układamy na półmisku.
ETAP 3:
4. Sok jabłkowy oraz wino gotujemy i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną.
5. Sosem polewamy roladę.
ETAP 4:
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.