ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 242]

Rolada z indyka ze śliwkami i migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka rolada , to doskonała propozycja np. na rodzinne spotkanie. Dobrze smakuje, ładnie wygląda. Nie jest trudna do zrobienia.

Rolada z indyka ze śliwkami i migdałami

Składniki:

Rolada z indyka ze śliwkami i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka ze śliwkami i migdałami

ETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć i rozciąć wzdłuż tak , żeby powstał płat. Lekko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i cynamonem.

Pozostawić w lodówce na ok 30 min. Śliwki pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Posypać płatkami migdałowymi.

Zrolować mięso. Spiąć wykałaczkami i posmarować olejem. Roladę umieścić w żaroodpornym naczyniu i posypać śliwkami i migdałami. Przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na od 60 min.

Na 15 min przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię. Po wystudzeniu , mięso pokroić w plastry. Smacznego.