darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Roladki cielęce z papryką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladki cielęce z papryką dobrze komponują się z makaronem lub frytkami.

Roladki cielęce z papryką

Składniki:

Roladki cielęce z papryką

 

Sposób przygotowania:

Roladki cielęce z papryką
Sznycle opłukać, trzonkiem noża rozbić na grubość 1 cm. Skropić sokiem z połówki cytryny, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Szynkę pokroić na plasterki, papryki i cukinię w paseczki. Plastry mięsa przykryć plasterkami szynki, obłożyć papryką i cukinią. Zwinąć w roladki, obtoczyć w mące. Spiąć wykałaczkami. Resztę warzyw pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki na rumiano. Dodać resztę warzyw, sok z połówki cytryny, bazylięi tymianek, podlać bulionem. Dusić pod przykryciem 15 mi¬nut. Wyjąć na ogrzany półmisek, polać sosem z duszenia. Roladki dobrze komponują się z makaronem lub frytkami.

Tagi:

papryka szynka