madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki ze schabu i pieczarek idealnie nadają się na niedzielny obiad.

Roladki schabowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki oraz cebulę i smażymy około 15-20 minut. Następnie plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu pieczarkowego. Całość zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Roladki schabowe
Etap 1
Roladki schabowe
Etap 2