Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1772]

Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą to pomysł na grillowaną przekąskę bądź kolację. Polecam na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi.

Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą

 

  • 1 niewielki bakłażan
  • 4 liście sałaty masłowej
  • 1 pomidor malinowy
  • 3-4 plastry polędwicy łososiowej surowej
  • szczypiorek
  • przyprawa do ziemniaków
  • olej do natłuszczenia rusztu lub patelni grillowej

Sposób przygotowania:

Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą
Bakłażana kroimy na plastry około 3 mm, oprószamy przyprawą do ziemniaków i odstawiamy na 20 minut, następnie grillujemy na natłuszczonym ruszcie lub patelni grillowej po kilka chwil z dwóch stron - do odbicia rusztu na bakłażanowych plastrach. Sałatę, pomidora i szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypior siekamy. Na każdy plaster nakładamy porcję sałaty, pomidora, szynki i szczypiorku - zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami. Smacznego !
Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą
bakłażana kroimy w plastry i oprószamy przyprawą
Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą
plastry bakłażana grillujemy z dwóch stron
Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą
wszystkie warzywa kroimy w drobną kostna nagrillowane plastry układamy porcję warzyw i zwijamy eczkę
Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą
na grillowane plastry układamy porcję warzyw i zwijamy