mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Roladki z mintaja ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wiosenny zielony obiad i bardzo zdrowy z rybą w roli głównej.

Roladki z mintaja ze szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z mintaja ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mintaja ze szpinakiem
Mintaja odmrażam, to samo robię ze szpinakiem. Rybę osuszam ręcznikami papierowymi. Solę, pieprze, dodaję sprasowany ząbek czosnku, polewam sokiem z cytryny. Na każdym płacie układam szpinak , i pokrojoną papryczkę chili. Zwijam w rulon i spinam wykałaczką. Wstawiam w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 40 minut temp 180 stopni. Po wyjęciu kroję w plastry. Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, odcedzam dodaje masło i blenderuję. Groszek przesmażam na patelni 2 minuty. Następnie blenderuję, dodaję trochę wody do groszku żeby nie był suchy, doprawiam sola, pieprzem. Podaję na talerzu łezki z ziemniaków i groszku, robię kwiatka. Dekoruję oliwkami i szczypiorkiem. Z 2 pomidorków koktajlowych robię róże, dekoruję oliwkami zielonymi.
Roladki z mintaja ze szpinakiem
Mintaj odmrożony szpinak groszek zielony
Roladki z mintaja ze szpinakiem
Mintaj posolony cytryną skropiony ze szpinakiem
Roladki z mintaja ze szpinakiem
Purre z groszku zielonego i ziemniaków w miseczkach