Przyjaciółka

Przyjaciółka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Rosół cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cytrynowy rosół to bardzo aromatyczna zupa, która nie tylko syci, ale dzięki cytrusowej nucie znakomicie orzeźwia.

Rosół cytrynowy

Składniki:

Rosół cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Rosół cytrynowy
1. Mięso zalej 4 litrami wody, dodaj przyprawy. Gotuj pod przykryciem, na wolnym ogniu około 1 godziny. Oczyszczone jarzyny dodaj do garnka, gotuj kolejne 2,5–3 godziny.

2. Bulion przecedź przez gazę do czystego garnka. Dodaj kurkumę, sok oraz skórkę z cytryny. Rosół dopraw solą oraz pieprzem (możesz użyć pieprzu cytrynowego). Jeśli jest taka potrzeba zupę można lekko osłodzić.