Rozmarynowe steki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Argentyńskie rozmarynowe steki w winie.

Rozmarynowe steki

Składniki:

Rozmarynowe steki

 

  • 4 kotlety stekowe
  • 100 - 150 ml czerwonego wina
  • garść suszonego rozmarynu
  • 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy delikat Knorr
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Rozmarynowe steki
Kotlety oklepujemy delikatem Knorr i nacieramy rozmarynem. Tak przygotowane układamy w miseczce i zalewamy czerwonym winem. Wstawiamy na około 2 do 3 godzin do lodówki. Po wyjęciu rozgrzewany patelnię z małą ilością oleju i smażymy steki razem z zalewą winną od 3 do 7~8 minut z jednej strony w zależności od tego jak mocno krwiste mięso lubimy. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.

Tagi:

przyprawy