bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Rurki z owocowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybkie rurki z owocowym nadzieniem

Rurki z owocowym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z owocowym nadzieniem

 

  • ciasto francuskie
  • cukier gruby
  • 250ml śmietanki kremówki 30%
  • szklanka owoców maliny i jeżyny
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Rurki z owocowym nadzieniem
Ciasto rozwinąć. Pociąć na paski szerokosci 2cm i nawijać na foremki. Obtoczyć w cukrze. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10-15 minut w 190C. Ostudzić i ściągnąć z foremek. Przygotować nadzienie. Śmietanę ubić na sztywno, wmiksować owoce. Przełożyć do rękawa i nadziać ostudzone rurki. Można użyć małej łyżeczki zamiast rękawa. Posypać cukrem pudrem.
Rurki z owocowym nadzieniem
Ciasto pocięte na paski i zawijane na rurki
Rurki z owocowym nadzieniem
Rurki owinięte w paski ciasta francuskiego
Rurki z owocowym nadzieniem
Upieczone ciasto francuskie na rurki na foremkach
Rurki z owocowym nadzieniem
Rurki z ciasta francuskiego z owocowym nadzieniem