cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Ryba duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na duszoną rybkę

Ryba duszona

Składniki:

Ryba duszona

 

Sposób przygotowania:

Ryba duszona
Włoszczyznę obrać, umyć, włożyć do niedużej ilości wrzątku, dodać ziele angielskie, liść laurowy, przekrojoną na pół cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować na małym ogniu. Do wywaru włożyć oczyszczoną, wypatroszoną i umytą rybę, gotować na bardzo małym ogniu.

Z masła lub oleju i mąki przygotować jasną zasmażkę, dodać do niej odrobinę rybnego wywaru, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować, pokroić w plasterki. Na półmisku ułożyć ziemniaki, na nie ugotowaną rybę, zalać sosem, udekorować posiekaną natką pietruszki.


Tagi:

ryba ryby