Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Ryba faszerowana z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety rybne faszerowane rodzynkami zachwycają swoim smakiem! Poznaj przepis na tę znakomitą potrawę.

Ryba faszerowana z rodzynkami

Składniki:

Ryba faszerowana z rodzynkami

 

Sposób przygotowania:

Ryba faszerowana z rodzynkami
1. Filety rybne umyj, osusz.

2. Z włoszczyzny, ziela angielskiego i liścia laurowego ugotuj wywar, przecedź.

3. Mięso ryby zmiel razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, podsmażoną cebulą, jajkiem i przyprawami, dodaj masło, rodzynki i kaszę manną. Wyrób masę.

4. Uformuj wałek i zawiń go w lnianą ściereczkę.

5. Ułóż w garnku, zalej wywarem, gotuj ok. 45 minut na małym ogniu. Ostudź w wywarze. Następnie wyjmij z lnianej ściereczki i pokrój rybę na grube plastry.

6. Plastry ryby możesz też zalać galaretą przyrządzoną w następujący sposób: łyżkę żelatyny namocz w małej ilości wody, a kiedy napęcznieje wymieszaj z 1,5 szklanki ciepłego wywaru z gotowania ryby. Dodaj 100 ml soku pomarańczowego i 50 ml wina malaga. Odstaw do zastygnięcia.