Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Ryba po japonsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszna ryba przepisu mojej siostry.

Ryba po japonsku

Składniki:

Ryba po japonsku

 

  • 1kg filetow rybnych(najlepsza panga,ale moze byc i mintaj)
  • 1 szklanka maki
  • pol szklanki przegotowanej wody
  • 1 jajko
  • 1 lyzka wegety
  • 1 sloik ogorkow korniszonow
  • 1 sloik konserwowej papryki czerwonej
  • 4 cebule
  • olej do smazenia
  • Sos:
  • 2 szklanki wody
  • pol szklanki oleju
  • 3 lyzki octu
  • 2 lyzki cukru
  • 1 maly koncentrat pomidorowy
  • 4 lyzki ketchupu

 

Sposób przygotowania:

Ryba po japonsku
Ogorki i papryke kroimy w kostke,cebule kroimy w deobna kostke i podduszamy.Z szklanki maki,oplowy szklanki wody,jajka i lyzki vwgety robimy ciasto,obtaczamy w nim rybe i smazymy na patelni.Mieszamy skladniki na sos i dodajemy warzywa.W misce lub innym pojemniku ukladamy warstwami rybe i sos,az do wyczerpania skladnikow.