marzenciak1985

marzenciak1985

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Ryba w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Takie danie jest bardzo łatwe, smaczne i nie drogie. To doskonały przepis na piątkowy obiad bez mięsa.

Ryba w cieście francuskim

Składniki:

Ryba w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście francuskim

ETAP 1:

Wykładamy ciasto francuskie gotowe kupne w sklepie i lekko rozwałkujemy. Rozmrożone i osuszone filety z mintaja dokładnie przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Kroimy na porcję i układamy na cieście francuskim. Drugą warstwą ciasta przykrywamy i rozcinamy łącząc rogi widelcem.

Na blachę wykładamy papier do pieczenia i układamy poduszeczki z rybą. Rozcinamy na górze tak jak kiełbasę na grilla. Rozbełtanym jajkiem z ziołami prowansalskimi smarujemy dokładnie każdą porcję. Wstawiamy tak przygotowane danie do rozgrzanego piekarnika do 200 st. C na około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy i możemy jeść.

Smacznego.