PaniTereska

PaniTereska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Ryba w galarecie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zapraszam na rybę w galarecie

Ryba w galarecie

Składniki:

Ryba w galarecie

 

  • 1 kg upieczonych lub ugotowanych filetów z ryby (pstrąga, łososia, pangi)
  • 1 Żelatyny z bulionem i przyprawami Dr. Oetkera
  • 3 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowany korzeń pietruszki
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Ryba w galarecie
Sposób przygotowania: Filety z ryby pokroić w porcje. Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Marchewki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę odsączyć dokładnie na sicie. Rybę i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną Żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować natką pietruszki.